Wie zijn wij?

De CableHouse band zijn Ian Dole (zang en mondharmonica), Freek Carels (elektrische en akoestische gitaren), Kees van Steenbruggen (toetsen), Jos Waal (drums) en Manolo Chincolla Sánchez (basgitaar).

Hier kunt u onze technische gegevens ophalen i.v.m. podium indeling en geluid specificaties, altijd handig voor alle fantastische geluidstechnici:

CableHouse_Rider.zip


Ian, geboren in Londen, groeide op tijdens de grote Britse bluesboom van de jaren '60.

Dankzij artiesten van eigen bodem als Alexis Korner, John Mayall, Eric Clapton en Peter Green en R&B bands als The Yardbirds en The Rolling Stones ontdekte hij de originele Amerikaanse Chicago blues spelers.

Zo begon een liefde voor de blues die vandaag de dag nog net zo sterk is als ooit tevoren. Zoals Ian zelf zegt: "De eerste keer dat ik Howlin' Wolf hoorde, was ik verslaafd. Sindsdien ben ik een blues junkie, verslaafd voor het leven".


Freek: "Muziek maak je uit je hart met respect, passie en gevoel".

Deze elementen probeer ik in elke toon te stoppen die ik speel of het nou blues, pop, funk, rock, soul , elektrische of akoestische is. Alleen of met een band.

Zonder deze elementen is er geen muziek. En dat laat hij nu zien en horen bij de CableHouse. Come and check it out!


Kees is een bluesliefhebber sinds hij piano leerde spelen. Z'n piano lerares vond het maar de pest voor z'n techniek en daardoor alleen al, was z'n liefde voor de blues gewekt.

Van origine dus pianist, maar later werd het toetsenman met, bij tijd en wijlen, ook een lekker smerig orgel.

Na (te)veel in coverbands te hebben gespeeld, werd het tijd voor z'n grote liefde de blues.

Eerst samen met z'n broers, maar nu eindelijk te horen en te zien bij CableHouse.


Jos: Nadat ik als 15 jarig ventje op een bandrecorder van mijn grote neef het nummer Window of my Eyes van Cuby & The Blizzards hoorde, ben ik gefascineerd geraakt door blues muziek.

Zoiets gevoeligs en intens had ik nog nooit gehoord.

Dat gevoel ben ik nooit meer kwijtgeraakt en probeer ik in mijn drumspel toe te passen.

De Blues is alright!Manolo, geboren en getogen in Barcelona. Onze Middellandse zee temperament. Typisch voorbeeld van oorspronkelijk gitarist die vond op de 4 snaren de passie en betovering van de groove. Tegenwoordig (en gelukkig) puur all-around bassist geworden.

Elke noot telt. Dat is de mantra van de bassisten. Lange, korte, stiltes zelfs nog belangrijker... allemaal. Groove bovenop. "Publiek gaat niet tellen maar men voelt. Als de ritmische sectie strak is, een band vliegt". Aldus R. Kramer. Amen.


 


E-mailen
Map